Afgelopen zondag had in Lille de eerste editie plaats van de Kempische Jeugdbeker, georganiseerd door de Kung fu School De Wechelse Tijger ism Kung Fu School De Zwarte Tijger.

Het gebeuren omvatte een nationale jeugdcompetitie en debutanten. De 120 aanwezige atleten gaven het beste van zichzelf in de verschillende disciplines.

Voor de debutanten was er voor de eerste keer een zone voorzien, vlakbij de mat, voor de ouders. Dit stelde hen in staat hun kind zichtbaar bij te staan wanneer deze op moest.

Voor zowel ouder als kind was dit een zeer positieve ervaring. Dit concept werd door de Wechelse Tijger geïntroduceerd en zal waarschijnlijk een standaard worden in toekomstige events voor debutanten. Buiten de debutanten mat was er ook een gewone competitie met 9 verschillende onderdelen. Hier namen kinderen van 6 tot 17 deel.

Afgevaardigden van de BOIC,Vlaamse Wushu Federatie en zowel de Franstalige Federatie waren aanwezig om het event te ondersteunen en ervaringen uit te wisselen. Evenementen zoals dit laten zien dat Wushu enorm groeit in populariteit. Voor de lokale scholen was deze wedstrijd een perfecte start van het wedstrijdseizoen met 8 podiumplaatsen voor de Wechelse Tijger en 2 podiumplaatsen voor de Zwarte Tijger.